O podjetju

 

O podjetju

Skozi zgodovino so za številne velike napredke zaslužni ljudje ,ki se niso pustili ulivati v ustaljene kalupe in so bili dovolj nori , da so postavili pod vprašaj uveljavljene paradigme in bili dovolj predrzneni in pogumeni ,da so te stereotipe spremenili . Kopernik je postavil sonce v središče vesolja proti uveljavljeni teoriji Ptolemaja ,ki je trdil da je zemlja središče vesolja . Einstein je postavil na glavo klasično fiziko Newtona. Steve Jobs pa je razbil paradigmo ,ki je trdila da pametni telefoni niso za vsakogar , da imajo napredne funkcije ki niso potrebne in so pretežke za uporabo navadnih ljudi .

Pred približno štirimi leti smo tudi mi začeli posel na področjo avtomatizacije podjetij in doma in bili dovolj nori , da razbijemo nekaj stereotipov. Stereotipov da je Pametna hiša draga , Samo za izbrance , pretežka za uporabo navadnim ljudem itd....!

V tem času smo imeli priliko videti kar nekaj sestavljenih projektov avtomatiziranih sistemov , ki so jih vodili usposobljeni inženirji vendar kljub našim prizadevanjem nismo uspeli zlomiti  vpliv streotipov. Ugotovili smo da paradigme slonijo na , predvsem dveh dejavnikih :

Na eni strani sprejemanje popularnih pametnih telefonov in tabletk , ki so del točk človeške kontrole digitalnih ekosistemov , kjer je domača avtomatizacija del tega ekosistema .

Po drugi strani pa je pojav brezžičnih sistemov za avtomatizacijo doma zanesljiv, cenovno dostopen cen, funkcionalno vsaj tako dober kot prejšnji ter v integraciji z internetom dostopen preko spleta , pametnih telefonov itd...

Med brezžičnimi sistemi za avtomatizacijo doma je prav tako Zwave prvi ki razbija stereotipe. Naj izpostavimo nekaj prednosti za uporabnike:

1. To je brezžični sistem ki dela brez težav , lovi in se povezuje .

2. To je zanesljiv brezžičen sistem , ki vzpostavi mrežno mrežo (mesh network) kjer si vozlišča pomagajo med seboj s pomočjo radijskih valov , kjer lahko preverite status vozlišč in dostavo sporočil

3. Ima majhno porabo in nizko pasovno širino zato je boljši sprejem signala in daljše napajanje vozlišč .

4. Uporablja frekvenčno območje pod 1Mhz zato se ne moti z ostalimi WIFI napravami .

5. V prodaji je po dostopnih cenah saj kontrolna enota tipa VERA stane cca 150,00EUR moduli in senzorji pa v povprečju 60,00EUR .

6. Lahko jih montiramo na obstoječe inštalacije , tako da se vizualno nič ne spremeni . Fibaro module vstavimo v ohišje vtičnic in stikal , zadaj za kabli .

7. Različni serijski prehodi omogočajo upravljanje s sistemom preko interneta , PC-ja ali MAC naslova z web browserjem ali preko pametnih telefonov (IOS ali Android) z različnimi APPS aplikacijami , ki so razvite od tretjih oseb in včasih celo boljše in brezplačne .

8. Omogoča dobro integracijo audio sistemov vključno z multiroom audio sistemi kot so SONOS, Apple Air Play, Squeeze Box ali video sistemov (preko infrardečih modulov, kot so SQBlaster in GlobaCache ali univerzalnih kot je Logitech Harmony).

9. Sistem je prilagodljiv, interoperabilen in ima nizko tehnološko zastarelost. Obstaja že več kot 160 proizvajalcev po vsem svetu, ki so dali na trg že več kot 500 izdelkov, za katere je zagotovljena združljivost saj temeljijo na istem čipu in certifikatu  Z-Wave.

Z vidika funkionalnosti lahko preverite pokriva Zwave sistem vse funkcionalnosti obstoječih sistemov :

1. Učinkoviti varčevanje z energijo s termostatom za nadzor, platnene strehe in rolete, nadzor razsvetljave in merilcev porabe, ki omogočajo znatne prihranke.

2, Varnovanje oseb in premoženja: z različnimi alarmi poplave , požara , dima , vloma , simulacija prisotnosti , in dobro integracijo IP videonadzornih kamer .

3. Udobje: S avtomatičnimi scenami in enostavnim ustvarjanjem v odvisnosti od okoljskih pogojev brez dodatnih senzorjev, saj se lahko podatki, ki jih iz interneta. Zahvaljujoč internetu, vsak dan Sistem dobi , recimo :  kdaj narašča ali pa zahaja sonce, zunanjo temperaturo, hitrost vetra ali če dežuje.

Vse te lastnosti so obogatene s potencialom Z-Wave razvojem gateway aplikacij in tretje osebe plug-ins, ki povečujejo možnosti ekosistema. Obstajajo Somfy automation, EnOcean nodes, Honeywell Ademco alarms, Axis IP kamerei, če naštejemo le nekatere. Obstaja tudi gonilnik za upravljanje sistema vozlišč ZWave od 4CONTROL.

Ta sistem brezžične avtomatizacije doma Z-Wave v kombinaciji z različnimi Z-Wave/IP gatewayi odpira vrata na daljino enako dobro kot ponudniki podobnih storitev ki za naročnino od 5-6 EUR na mesec oziroma 60-70EUR na leto delujejo na istih storitvah , primer : Verizon (operater telekomunikacij ZDA) in ponuja to storitev. Ali Lennar, eden največjih gradbenikov v ZDA ponuja te funkcije kot del njihove stanovanjske oskrbe all inclusive ("Included Everything'e za nove domove")

Če pogledamo še malo dalje v prihodnost, bomo ugotovili , da ZWave prehodi za komunikacijo prek TCP / IP in UPnP odpirajo številne možnosti.

Integracija z roboti, kot so Roomba Scooba ali storitvah iRobots. DH Skladno s projektom smo dosegli velik napredek v tej smeri za razvoj standardne integracije storitev robotov z Home Digital regulatorji .

Geolokacija temelji na storitvi domače avtomatizacije . Ne samo, da nam pokaže kje so stanovalci v hiše , ampak nam , tako kot najnovejši FIBARO HOME2 center  recimo vklopi gretje ko zazna da se približujemo hiši .

Ocenjujemo, da je veliko BUS sistemov , ki temeljijo na avtomatizaciji doma in so standardizirani (KNX in LonWorks) ali (BUSing in Chrestos in AMX in Vantage, ki LUTRON) in bodo imeli še naprej veliko vlogo pri rešitvah v domovih in poslovnih stavbah , vendar pa ocenjujemo , da se bo uporaba ZWAVE sistemov uporabljala predvsem tam , kjer imamo zahtevne stranke , ki želijo z najmanj možnih posegov in najceneje hkrati pa funkcionalno odlično in prijazno uporabniku uživati v udobju doma .

Z-Wave Slovenija

Spletna trgovina za dom, trženje proizvodov za avtomatizacijo Z-Wave radio. Z-Wave je mednarodni standard za brezžično povezovanje sistemov notranjih kontrol. Lahko upravljate razsvetljavo, elektriko, rolete, alarmi, itd ... Z-Wave izdelki različnih ponudnikov delujejo dobro skupaj omogoča nadzor pametne hiše.

Contact Us

Phone:
+38613205694
GSM:
+38640208964
Phone:
+38613205695
E-mail:
info@zwave.si
Skype:
iztok.mahoric

Twitter

Facebook